Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Periodikus nagy átfertőtlenítés, csírátlanítás, nagy áttisztítás

Az alábbi termékek a www.sanitaria.hu oldalon vásárolhatóak meg. Kattintson az adott termék képére! Köszönjük!


Planosil oldat 5L

Metasys elszívó fertőtlenítő Green & Clean M2 2x500ml

Kavo Oxygenal 6 1L

 

A kezelőegységekben található vízvezetékek a biofilm táptalaja. A biofilm baktériumokat tartalmazhat, melyek ártalmasak a páciensekre és a fogorvosokra egyaránt. Ezért a kezelőegységek vízvezetékeit hetente egyszer ki kell fertőtleníteni. Egy éjszakányi időre a fertőtlenítőt a rendszerben hagyjuk, majd másnap reggel vízzel kiöblítjük.

A fertőtlenítőt ne hagyjuk egy éjszakánál tovább a vízvezeték rendszerben!

Telepítés után vagy ha hosszú ideje nem használták a kezelőegységet, akkor vízvezeték rendszert ki kell fertőtleníteni három egymást követő ciklusban használat előtt.

Amennyiben több WCS-el (Waterline Cleaning System) rendelkező kezelőegysége van, ugyanazt a tartályt használhatja mindegyiknél.

FIGYELMEZTETÉS
Csak Planmeca Planosil, Planmeca PlanPure vagy Alpro Bilpron fertőtlenítők használhatóak!

MEGJEGYZÉS
A Waterline Cleaning System (WCS) nem elérhető a Planmeca ActiveAqua vízkezelési rendszert használó kezelőegységeknél.

Ne hagyja a Waterline Cleaning System-et egész hétvégén futni!


Az intenzív fertőtlenítés hosszabb állásidők esetén megakadályozza a mikroorganizmusok képződését. Az intenzív fertőtlenítés során a vízvezetékek automatikusan feltöltődnek emelt koncentrációjú KaVo OXYGENAL 6-tal. Az intenzív csírátlanítási program időtartama kb. 45 perc. Ezalatt az emelt hidrogénperoxid-koncentráció legalább 30 percig fejti ki hatását a rendszerben. Hosszabb állásidők esetén (> 4 hét) az állásidő idejére további intenzív csírátlanítást kell végezni.

Az intenzív csírátlanítás szükségessége az első üzembe helyezés és az állásidők (hétvége, ünnepnapok, szabadság stb.) során automatikusan megjelenik az "Intenzív csírátlanítás" gomb felső LED-jén.
Ha 10 másodpercenként hangjelzés hallatszik és villog az "Intenzív csírátlanítás" gomb alsó LED-je, úgy gondoskodni kell a KaVo OXYGENAL 6 utántöltéséről. Ha feltöltés során hangjelzés hallatszik (10-szer, másodperces ütemben), úgy a tartály megtelt.

Az intenzív fertőtlenítés folyamata:
▪ Első üzembe helyezéskor
▪ Hosszú (több mint 4 hetes) állásidők előtt, alatt és után
▪ Hétvégén
▪ Szabadság alatt
▪ Rizikócsoportba tartozó páciensek kezelését követően


PALACKOS RENDSZEREK

A KaVo vízcsírátlanító berendezésekben csak a KaVo OXYGENAL 6 alkalmazható. Az OXYGENAL 6 fogyasztás a páciensek kezelése során felhasznált vízmennyiségtől, valamint az elvégzett intenzív csírátlanítások számától függ.
Az OXYGENAL 6 palack kiürülése esetén 10 másodpercenként hangjelzés hallatszik.


FIGYELMEZTETÉS
Semmilyen kemikáliát nem kell a Planmeca ActiveAqua vízkezelési rendszerhez hozzáadni!

A Planmeca ActiveAqua egy vízkezelési rendszer, mely tiszta és lágy vizet biztosít a kezelőegység instrumentjeinek és köpőcsészének. A kezelőegység által használt összes víz egy légrésen megy át, mely megfelel az EN1717 standardnak. 

A rendszer hozzáadott kemikáliák nélkül fertőtlenít. A fertőtlenítési eljárás - mely elektrolízisen alapul - eltávolítja a mikroorganizmusokat, teljes kontrollt biztosít a biofilm felett és biztonságos kezelési környezetet biztosít mind a páciensek és mind a fogrovosi csapat számára.

Mivel a Planmeca ActiveAqua gondoskodik a vízfertőtlenítésről, így sem a Waterline Cleaning System (WCS) sem a Planmeca WEK vízfertőtlenítő rendszer nem elérhető a Planmeca ActiveAqua rendszerrel szerelt kezelőegységeknél.

 

Az oldal tetejére